Läckta bilder visar BMW:s nästa Neue Klasse-koncept

Carl Undéhn

Carl Undéhn

20 mar 2024

Ibland går det lite fortare än planerat. BMW är på väg att visa ett koncept på en elsuv inom sin nya generation av elbilar Neue Klasse som lanseras nästa år. En teaservideo med en maskerad bil har redan släppts. Men nu har även bilder som uppges visa konceptet utan maskering läckt ut på nätet.

På de syns en suv med samma skarpa och rena designspråk som hos konceptet på en sedan, Vision Neue Klasse. Strålkastarna i form av sneda linjer ute i hörnen känns igen. Men i mitten återfinns här också formerna av BMW:s klassiska ”njurar”, alltså grillen som på senare har vuxit sig allt större och nu även är belyst. Hos Vision Neue Klasse X är storleken på ”njurarna” något tillbakahållna, men tydligt markerade och belyst med vad som ser ut att vara en 3D-effekt.

BMW har också släppt ännu en teaservideo inför premiären av konceptet i morgon. I det visas fronten med ett ljusspel. Utifrån det som syns i den korta filmen ser det ut som att de läckta bilderna visar vad BMW faktiskt presenterar imorgon.

Med mer effektiv drivlina och en ny generation batterier med cylindriska celler ska Neue Klasse ge BMW en fördel gentemot andra tillverkare.

– 30 procent längre räckvidd, 30 procent snabbare laddning, 25 procent högre effektivitet – med Neue Klasse tar vi ett stort steg framåt tekniskt, sammanfattade BMW:s tekniske chef Frank Weber det hela förra året.

Vision Neue Klasse X ska bli verklighet som en elsuv som kommer ersätta dagens iX3 och bli först ut bland den nya generationen elbilar. Efter det väntas en eldriven version av BMW:s 3-serie stå på tur att lanseras.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: