Londons största taxibolag byter till ID.4

Carl Undéhn

Carl Undéhn

22 sep 2021

Volkswagen kan glädja sig över en rejäl stororder från Storbritannien på modellen ID.4. Londons största företag för taxitjänster och hyrbilar, Addisson Lee, har beslutat att byta ut alla sina 4 000 bilar mot Volkswagens elsuv ID.4 fram till 2023.

Omställningen beräknas kosta 160 miljoner pund, omkring 1,9 miljarder kronor, och en hel del av pengarna kommer att landa hos Volkswagen.

Addison Lee har ingått ett avtal med den tyska tillverkaren som enligt företagets chef Liam Griffin innebär det största köpet av elbilar från en privat uthyrare i Storbritannien. Från och med november kommer det levereras 200 exemplar av Volkswagen ID.4 varje månad.

När omställningen är genomförd kommer det enligt företaget innebära 20 000 utsläppsfria resor dagligen i London.

Addison Lee är inte ensamma om att vilja byta dagens flotta av bilar med förbränningsmotorer. Men genom avtalet med Volkswagen ska omställningen kunna ske betydligt snabbare än hos andra företaget, enligt Addison Lee.

Med satsningen hoppas företaget även kunna driva på utyggnaden av laddinfrastruktur i den brittiska huvudstaden. Idag har London över 6 000 laddpunkter, men Liam Griffin menar att det behövs betydligt fler.

– Vi måste ta oss på ledartröjan, men vi kan inte göra det här på egen hand. Det finns ett starkt behov av gemensamma satsningar om London ska bli en av världens grönaste städer för taxi- och carsharingtjänster, säger Liam Griffins i ett uttalande.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!