Lucid Air börjar levereras nästa månad

Carl Undéhn

Carl Undéhn

29 sep 2021

Att kalla Lucid Motors för en uppstickare är kanske lite missvisande. Företaget grundades av Peter Rawlinson som tidigare var chefsingenjör för Tesla Model S och hade alltså redan från starten en del erfarenhet att bygga vidare på. 

Men även med det har produktionsstarten av debutmodellen Lucid Air försenats flera gånger. Men nu meddelar bland annat Reuters att Lucid Motors räknar med att börja leverera de första bilarna till kunder i USA i oktober.  

Först ut är toppversionen Lucid Air Dream Edition som har ett startpris på 169 000 dollar, omkring 1,5 miljoner kronor.  Modellen slog nyligen ett nytt räckviddsrekord för elbilar när den i amerikanska myndigheten EPA:s mätning kom upp i 83,7 mil på en laddning.  

Det är 18,5 mil längre räckvidd vad den uppdaterade versionen av Tesla Model S klarade i EPA:s mätning.  Med den lyxiga och teknikspäckade Lucid Air är siktet inställt på att ta kunder från just Tesla, men även från Mercedes och kommande lyxigare eldrivna sedaner från Audi, BMW och andra.  

Enligt Lucid Motors har företaget utvecklat teknik som ger dem ett tekniskt försprång över konkurrenterna och deras bilar mer energieffektiva.  

Lanseringsversionen Dream Edition ska följas av de något billigare versionenerna Grand Touring, Touring samt Air Pure. Inom två år ska årsproduktionen i företagets fabrik i Arizona vara uppe i 90 000 exemplar om året.  

Lucid Motors har tidigare bekräftat att Lucid Air kommer till Europa nästa år. Något datum och svenska priser finns ännu inte.  

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: