Mer gratis batteribyten – Nio förlänger erbjudande

Carl Undéhn

Carl Undéhn

11 apr 2023

Kort efter att NIO förra hösten lanserades på den svenska marknaden med sedanen ET7 byggdes också den första stationen för batteribyten här. 

Med NIO Power Swap Station blev den kinesiska tillverkaren den första att erbjuda det som ett alternativ till att snabbladda här. På fem minuter går det att byta till ett nytt batteri laddat till 90 procent. 

NIO meddelar nu att den som beställer en av deras tre bilar via prenumeration eller köper utan batteri som istället hyrs till en månadskostnad kan byta batteri och ladda vid NIO:s snabbladdare gratis resten av året. 

Den som köper en NIO med batteri kan ladda gratis hos NIO året ut. Ett frågetecken har varit vad det kostar att byta batteri. NIO skriver nu att bilar som inte hyrs genom tillverkarens prenumerationstjänst eller köpa med batteri ”inte har tillgång till NIO:s Power Swap-nätverk”. 

NIO har idag tre modeller på den svenska marknaden i form av den större sedanen ET7, elsuven EL7 samt den mindre sedanen ET5. 

Stationer för batteribyten finns i Varberg och Mantorp. I månadsskiftet april/maj öppnar ytterligare två stationer i Kungälv och Mariestad. 

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!