Mercedes visar campingversion av eldrivna EQV

Carl Undéhn

Carl Undéhn

5 jan 2022

Senare i år ska Volkswagen presentera den färdiga versionen av ID.Buzz. Ända sedan prototypen visades 2017 har campare drömt om att kunna föra en retroinspirerad men eldriven semester i naturen. Riktigt så retro som konceptet tycks den slutgiltiga versionen inte bli. Och även om campingversionen har bekräftats i form av versionen ID.California kommer den lanseras först 2025.

I luckan som uppstått kliver nu Mercedes in och visar en campingversion av sin eldrivna minibuss EQV. Det är det schweiziska företaget Sortimo Walter Rüegg AG som stått för ombyggnaden som bygger på ett modulärt koncept. I grundkonstruktionen ingår ett litet kök med kylskåp och ovanför det plats för att sova. I övrigt går det att anpassa efter behov och plånbok. Något pris nämns inte, men den som sitter på en EQV kan skicka en förfrågan till Sortimo.

Det går även att få solceller på det uppfällbara taket som ska ge 400 W. Alla delar ska bestå av lätta material för att så lite som möjligt påverka bussens räckvidd och Sortimo bygger även in ett extra batteri för att driva funktioner som kyl.

EQV erbjuds med ett batteripaket på antingen 90 kWh för 36,3 mils räckvidd eller 60 kWh för 23,6 mils räckvidd. I båda fallen handlar det om räckviddssiffror innan bilen byggts om till campingversion.

Startpriset för EQV är 878 750 kronor med batteriet på 90 kWh.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: