MG:s elbilar kommer till Sverige i april

Carl Undéhn

Carl Undéhn

17 mar 2021

Så sent som igår meddelade MG, som idag ägs av kinesiska SAIC, att de ska lansera ytterligare två elbilar på den europeiska marknaden. Men ännu har tillverkarens modeller inte gått att köpa i Sverige.

Nu står det klart att Hedin Group ska börja sälja MG:s bilar i Sverige redan vid månadsskiftet april-maj. Först ut är elbilen ZS EV, som redan finns i Norge där den blev den åttonde mest sålda bilen förra året, samt laddhybriden MG EHS. Leverans till kunder är planerad till maj.

Målet är att ny-gamla MG ska bli ett av de tio största märkena på den svenska marknaden inom några år.

Svenska priser har ännu inte släppts, men Hedin Bil lovar 7 års nybilsgarant på alla modeller.

– Med Hedin Group AB kan vi åter lansera det ikoniska MG-varumärket i Sverige med början i MG ZS EV. Vi är övertygade om att vår nya, 100% elektriska, kompakta SUV är idealisk för den svenska marknaden och möter efterfrågan för den nya generationens utsläppsfria transporter med en enkel, transparent och effektiv kundupplevelse, säger vd:n för MG Motor Europe i ett pressmeddelande.

Bilarna som presentarades för Europa igår – SUV:en Marvel R Electric och kombin MG5 Electric – är också tänkta att lanseras i Sverige senare i år. Om det blir enligt samma tidsplan som på övriga europeiska marknader skulle det innebära att även Marvel R Electric kommer finnas att köpa i maj och MG5 Electric i oktober.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: