Mobilize Limo – Renaults nya elbil för taxiförare

Carl Undéhn

Carl Undéhn

1 sep 2021

Ridehailing-tjänster som Uber växer runt om i världen och det är just det som Renault har haft i åtanke med sin senaste elbil. Modellen släpps under den franska tillverkarens mobilitetsmärke Mobilize och kallas för Mobilize Limo. Det hittas därför inget emblem från Renault på huven, utan ett genomstruket ”O” som är Mobilize logotype.

Den 4,67 meter långa och 1,83 meter breda sedanen kommer med ett axelavstånd på 2,75 meter som ska erbjuda bekvämt med plats för den som beställer en resa. Tre personer ska enligt Renault/Mobilize utan problem kunna ta plats i baksätet där det även hittas två USB-laddare för mobiltelefoner.

Från baksätet går det att kontrollera volymen på musiken och ljuset, som kan ställas i sju olika lägen, för att få den rätta stämningen på vägen till festen.

Framme hos föraren hittas två pekskärmar på 10,25 och 12,3 tum och bagaget uppges rymma 411 liter.

Mobilize Limo kommer med ett batteri på 60 kWh som ska ge en räckvidd på upp till 40 mil. Renault avslöjar inte alla detaljer kring laddning, men med en snabbladdare ska det gå att ladda 25 mils räckvidd på 40 minuter.

Då Mobilize Limo riktar sig till tjänster som Uber eller taxiförare ska bilen erbjudas genom ett abonnemang som enligt Renault även ska innefatta ett servicepaket.

Priserna för det har ännu inte avslöjats, men redan nästa vecka ska de första 40 exemplar sättas i tjänst när Mobilize Limo visas upp vid bilmässan IAA i München.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: