Tesla Model 3 mest sålda elbilen i juni

Carl Undéhn

Carl Undéhn

9 jul 2021

När BIL Sweden presenterade siffrorna för nyregistrerade bilar i juni var det en nykomling som intog förstaplatsen bland elbilar.

Kinesiska MG:s elsuv ZS EV toppade listan med 1 665 bilar, följt av Tesla Model 3 med 1 499 exemplar.

Intresset för MG ZS EV har varit stort sedan vi fick veta att modellen skulle börja säljas i Sverige i april via Hedin Bil. I grannlandet Norge blev modellen landets åttonde mest sålda bild förra året.

Men siffrorna från BIL Sweden handlar alltid om antalet registrerade bilar, inte sålda till kund. Vroom presenterar istället siffror över bilar som levererats till kund, och där ser det väldigt annorlunda ut för juni.

Enligt Vrooms siffror såldes det 470 exemplar av MG ZS EV i juni. Det innebär att nästan 1 200 exemplar av MG ZS EV har registrerats av handlare men ännu inte sålts till kund.

Enligt samma siffror var Tesla Model 3 den mest sålda elbilen i juni med 1 487 exemplar, följt av Volkswagen ID.4 med 1 132 exemplar.

Skillnaden mot antalet registrerade men ännu inte sålda bilar för Tesla och Volkswagen är därmed betydligt lägre. För Model 3 handlar det om så få som 12 exemplar, för Volkswagens del om 99 exemplar av ID.4.

Med konkurrenskraftiga erbjudande både för att köpa och leasa MG SZ EV pekar mycket på att det kommer levereras många exemplar också till kund. Och fortfarande finns det alltså en hel del kvar att få tag på hos handlarna.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: