Nästa generation av BMW 5-serie kommer med eldrift – och som kombi

PUBLICERAD: 2023-03-15

Elektrifieringsstrategin hos BMW bygger till stor del på att lansera en eldriven version av en modell när det är dags för en ny generation. BMW bygger versionerna med olika drivlinor på samma lina, något som BMW menar ger tillverkaren en styrka i att kunna erbjuda olika alternativ.

Förra året fick vi lyxiga 7-serien med eldrift i form av BMW i7. Senare i år är det dags för den åttonde generationen av den lite mindre 5-serien. Och även den kommer erbjudas med eldrift som BMW i5.

Nästa år kommer det också lanseras en kombi som BMW i5 Touring. Även en sportigare M-version av den eldrivna 5-serien är planerad, men det nämns inte om den kommer redan vid lanseringen av BMW i5.

Den sker i oktober i år och om ”bara några månader” ska BMW presentera nästa generation av 5-serien. Med det lovar BMW förbättringar som gör modellserien ”mer dynamisk och mer komfortabel än någonsin tidigare”.

Eventuellt lyfter de över en del av tekniken från den större BMW i7, som bland annat imponerar genom att vara extremt tyst.

Carl Undéhn

Carl Undéhn

PUBLICERAD: 2023-03-15