Nevs presenterar sitt självkörande mobilitetssystem Pons

Sigvard Dackevall

Sigvard Dackevall

5 okt 2020

Förra veckan presenterade Nevs sitt första mobilitetssystem Pons. Nevs beskriver det själva som “Lösningen för smarta och hållbara städer”. Pons består utav fordonet Sango, appen Okulo samt Koro, ett “fleet management system”. Dessutom meddelar Nevs i ett pressmeddelande att Nevs kommer lansera produkten i Stockholm på en pilot. 

Grundbulten i PONS är deras egenutvecklade fordon Sango. Sango kommer med en eldrivlina som är tänkt ska ha en maxhastighet kring 50 km/h. Ett självkörande system med mjukvara från AutoX samt en flexibel interiör bestående av sex flyttbara säten på tre rader samt skärmväggar för att dela av utrymmet i mindre ytor. 

Bakgrunden till Pons menar mynewsdesk är att idag finns ett överflöd av fordon (1.3 miljarder), trängsel och utsläpp. Idén med Pons är att skapa så kallade “robo-taxis” som ska finnas tillgängliga för alla Pons användare som ett substitut till att ha ett eget fordon i storstadsmiljöer. 

Appen finns redan nu tillgänglig på App store, Google play etc. Det första färdigtillverkade fordonet testkörs för närvarande hos Nevs i Trollhättan, skriver mynewsdesk.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!