Nio bekräftar femsitsiga elsuven ES7 – säljstart i år

Carl Undéhn

Carl Undéhn

17 feb 2022

I slutet av i år ska kinesiska Nio börja säljas i Sverige. Det mesta tyder på att lanseringsmodellen blir den sjusitsiga elsuven ES8, som redan säljs i Norge. Senare väntas även sedanerna ET7 och ET7 leta sig hit och nu meddelar Nio att de har ytterligare en modell på gång.

ES7 är en femsitsig elsuv som ska presenteras i april under bilsalongen i Peking. Enligt uppgifter till kinesiska medier är planen att börja sälja ES7 redan i år, men det oklart om det då endast handlar om den kinesiska marknaden.

ES7 blir då den tredje modellen som lanseras från Nio på den nya plattformen kallad NT2.0. Elsuven kommer därmed dela teknik med ET5 och flaggskeppsmodellen ET7 som också använder sig av NT2.0.

I övrigt avslöjas inga detaljer kring drivlina och batterier för ES7. En rimlig gissning är att elsuven kommer erbjudas med samma batteripaket på 75 och 100 kWh som erbjuds för Nios övriga modeller. ET7 och ET5 ska även gå att få med ett batteripaket på 150 kWh och då få en räckvidd på 100 mil.

Spionbilder som tidigare spridits i kinesiska medier visar vad som sägs vara en halvt övertäckt ES7 där man tydligt ser en puckel över vindrutan med plats för Lidar-radar. I marknadsföringen av kommande modeller trycker Nio på sin egenutecklade teknik för självkörning, NAD, som påstås vara snabbare och bättre än vad vi tidigare sett.

Nio ET7 och ET5

ET7 ska börja levereras till kunder i Kina i slutet av mars och senare under året på vissa europeiska marknader. I höst börjar den mindre ET5 säljas i Kina och NIO-chefen William Li har tidigare bekräftat att också ET5 kommer till Europa och förmodligen Sverige under våren 2023.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: