NIO smygstartar julen med ”ultralyxig” toppmodell

Carl Undéhn

Carl Undéhn

21 dec 2023

Det har kommit uppgifter om att NIO ska visa en ny toppmodell ett steg över dagens ET7. Ambitionsnivån uppges vara hög och den nya modellen har beskrivits som en utmanare till Mercedes lyxmärke Maybach och deras version av S-klass. Modellen, som väntas få namnet ET9, ska visas vid det årliga eventet NIO Day. Problemet var att det länge var oklart när det skulle gå av stapeln i år. Men nu är det klart att det blir dagen före julafton, alltså den 23:e december.

Dagens toppmodell ET7 väntas snart få ställa sig i skuggan till ET9.

ET9 kommer använda NIO:s senaste teknik med plattformen NT3.0 som bland annat kommer med 800-voltsteknik, eller enligt andra uppgifter 900-voltsteknik, för snabbare laddning än hos dagens modeller. Batteribyten kommer också här att erbjudas vid NIO:s Power Swap Stationer, men i övrigt är de tekniska detaljerna få.

Vi borde däremot kunna räkna med att ET9 utrustas med NIO:s nya stora batteri på 150 kWh som nyligen visade sig ge ET7 en rekordlång räckvidd på strax över 100 mil. Det har talats om en lång hjulbas på 3,3 meter och ett pris i Kina från runt en miljon yuan, vilket motsvarar 1,5 miljoner kronor. Inget av det är bekräftat, men låter som rimliga siffror med tanke på uppgiften att tampas med Maybach om kunder.

NIO ET9 väntas lanseras 2025.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: