Nio Space öppnar i centrala Göteborg nästa vecka

Carl Undéhn

Carl Undéhn

14 feb 2023

Nio har precis meddelat att deras nästa modell i Sverige, elsuven EL7, börjar levereras nu i februari. 

I samband med att leveranserna drar igång den 23:e februari öppnar tillverkaren också ditt andra Nio Space i Göteborg. I lokalerna på hörnet av Södra Hamngatan och Östra Hamngatan i centrala Göteborg kommer det gå att kolla in sedanen ET7, den aktuella elsuven EL7 samt den kommande sedanen ET5. 

Genom hemsidan eller genom Nios app går det även att boka provkörning av EL7 och ET7 från lokalerna i Göteborg. 

Nio Space beskrivs som en mindre variant av Nio House som är ett kombinerat showroom och mötesplats med lokaler för möten och café. 

– Med nya NIO Space har vi en naturlig utgångspunkt mitt i Sveriges näst största stad där vi uppmanar alla nyfikna att stanna till och ställa sina frågor om laddning och batteribyten, säger Mattias Lundgren, vd för NIO Sverige.

Med batteribyten syftar han på de två Nio Power Swap Station som idag finns vid Varberg och Mantorp. Som alternativ till att ladda kan den som kör en bil från Nio för byta till ett fulladdat batteri på fem minuter. 

Fram till 31:a mars kan Nios svenska kunder byta batteri där gratis. Vad det sedan kommer kosta har ännu inte kommunicerats. 

Den som köper sin Nio utan batteri och istället hyr det till en månadskostnad kan genomföra två batteribyten per månad. 

Sedan slutet av förra året finns Nio Space i Täby centrum utanför Stockholm. Det större Nio House, som idag finns i flera städer i Kina samt Oslo och Berlin, ska vara på väg till Stockholm senare i år.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!