Nio Space öppnar i Täby Centrum

Carl Undéhn

Carl Undéhn

9 dec 2022

Nio har börjat leveranserna av sedanen ET7 och nyligen öppnade företaget Sveriges första station för batteribyten i Varberg. Där går det att byta till ett fulladdat batteri på fem minuter. Fler stationer ska komma och med det kommer Nio erbjuda ett alternativ till snabbladdning. 

Och under förra helgens elbilsmässa eCarExpo i Göteborg kunde besökare kolla in både ET7 och de kommande modellerna elsuven EL7 och den lite mindre sedanen ET5. Även sportbilen EP9 fanns på plats i Göteborg.

Med nästa steg i Nios Sverigelansering kan även de som bor i Stockholmsområdet ta en närmre blick på Nios modeller när Nio Space igår (torsdag) öppnade i Westfield Täby Centrum.

Förutom att kolla in ET7, EL7 och ET5 går det även att boka provkörningar och beställa en bil genom prenumerationstjänsten Nio Subscription. 

Nio ET7

Nio lägger stor vikt vid att knyta samman sina kunder, som här kallad ”users”, genom sin app. På samma sätt ska också Nio Space vara än ett showroom för bilar. Nio beskriver det istället som en mötesplats för nuvarande och blivande kunder för det kommer hållas olika events. 

– Med vårt nya NIO Space erbjuder vi våra användare i Stockholmsområdet en fysisk mötesplats där man se och provköra våra bilar samt ställa frågor om batteribyten och laddning, säger Mattias Lundgren som är General manager för Nio i Sverige.

Nästa år ska ytterligare en Nio Space öppna i Göteborg och även det större konceptet Nio House i Stockholm. Sådana finns redan på centrala adresser i Oslo och Berlin. Där hittas det förutom tillverkarens bilar även café, bokningsbara arbetsplatser och mötesrum samt lekhörna för barn

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!