Elbilen logo Meny

Norska posten beställer fler eldrivna lastbilar från Volvo

I elbilslandet Norge ska så klart även lastbilarna köras på el. Men faktum är att det är ett annat bergigt land som är etta i Europa när det kommer till antalet eldrivna lastbilar: Schweiz.

Det vill norska posten nu bidra till att ändra på. Sedan tidigare har de tre eldrivna lastbilar från Volvo och nu har de lagt en beställning på ytterligare 29 stycken.

Framöver ska norska posten levererar paket med modellerna FL Electric och FE Electric.

De skiljer sig åt där FL Electric har en räckvidd på 30 mil och är tänkt för regionala transporter. FE Electric tar sig 20 mil på en laddning och främst tänkt för transporter inom städer.

Enligt norska posten ska de eldrivna lastbilarna användas över hela landet, ”från Tromsø i norr till Kristiansund i söder” som postens presschef Kenneth Tjønndal Pettersen uttrycker det.

Ordern är den hittills största som kommit in för Volvos eldrivna lastbilar. Både Volvo och Scania utmanas nu av den svensk-brittiska uppstickaren Volta Trucks.

I slutet av förra året lade transportbolaget DB Schenker en stor order på 1 500 exemplar av deras första modell Volta Zero. Den har ännu inte börjat tillverkas ännu, men går allt enligt planerna drar produktionen igång hos Steyr i Österrike senare i år.

Carl Undéhn

Carl Undéhn

PUBLICERAD: 2022-02-11