Nu finns svenska priser för alla versioner av Ioniq 5

Carl Undéhn

Carl Undéhn

12 maj 2021

För några veckor sedan öppnade Hyundai orderböckerna för lanseringsversionen First Edition av den nya elbilen Ioniq 5. Den extrautrustade versionen sålde slut snabbt och nu släpper Hyundai svenska priser och börjar ta emot beställningar för alla versioner av Ioniq 5.

Vi får veta att den erbjuds med två utrustningspaket som kallas Essential och Advance. Ioniq 5 har fått uppmärksamhet för sin höga tekniska nivå med bland annat vehicle to load för att ladda olika prylar och även andra bilar samt sin snabba laddning tack vare bilens 800-voltssystem.

Det hittas i båda utrustningspaketen, men redan Essential bjuder även på en hel del annan teknik som head-up display med virtual reality och 360-graderskamera.

Det går även att välja till ett komfortpaket med bättre stolar och ”Relaxation Mode” samt solceller på taket för ökad räckvidd. Exakt hur mycket mer det kan bidra till framgår inte.

Till skillnad från syskonet Kia EV6 som endast erbjuds med det större batteriet i Sverige går det att välja mellan två batteripaket till Ioniq 5.

Standard Range kommer med bakhjulsdrift, 170 hästkrafter, ett batteri på 58 kWh som ger 38,4 mils räckvidd och har ett kampanjpris från 469 000 kronor för utrustningspaketet Essential. Listpriset är från 509 000 kronor och alla priser är innan klimatbonus på 70 000 kronor.

Den som vill ha en räckvidd på 48,1 mil får välja det större batteriet på 72,6 kWh, 217 hästkrafter och bakhjulsdrift som har kampanjpris från 499 900 kronor och ett listpris på 539 900 kronor, innan klimatbonus.

Ioniq 5 kan beställas från idag och beräknad leverans är efter sommaren.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!