Nu kan du beställa Polestar 3 med Lidar – och leverans ett år senare

Carl Undéhn

Carl Undéhn

2 feb 2023

När Polestar 3 presenterades förra hösten var det en detalj som spelades ned lite: lasersystemet Lidar.

Med en Lidar-radar ovanför vindrutan ska Polestar 3 kunna bli delvis självkörande och bjuda på mer säkerhetssfunktioner tack vare systemets möjlighet att kunna läsa av sin omgivning även i dåligt ljus.

Men till skillnad från den tekniskt besläktade modellen Volvo EX90 är Lidar inte standard hos Polestar 3. Det skulle istället gå att få med ett utökat pilotpaket med Lidar som skulle börja erbjudas under andra kvartalet i år.

Men nu meddelar Polestar att det går att beställa Polestar 3 med Lidar redan från och med idag. ”Pilot-paket med Lidar” finns att kryssa i som tillval på hemsidan och kostar 50 000 kronor extra. Priset för Polestar 3 Long Range Dual Motor börjar på 970 000 kronor.

Den som beställer till det måste däremot vänta ett tag på sin Polestar 3. Beräknad leverans för bilar med det Lidar som tillval är tredje kvartalet 2024 – alltså ett år senare än den beräknade leveransen för bilar utan.

2024 väntas också sedanen Polestar 5 lanseras, en modell som bygger på konceptet Precept. Även den kommer få Lidar med teknik från företaget Luminar som också utvecklar den självkörande tekniken för Volvos bilar.

– Luminar ligger i framkant för LiDAR-teknik med lång räckvidd och detta samarbete kommer att möjliggöra större innovation i våra bilar framöver. Vi ser fram emot att kombinera vår expertis inom forskning och utveckling samt produktdesign för att leverera en fantastisk LiDAR-integration för Polestar-varumärket, säger Polestars vd Thomas Ingenlath.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons:
Annons: