Nu under halvmiljonen – sänkta priser hos Tesla

Carl Undéhn

Carl Undéhn

22 apr 2024

Under helgen sänkte Tesla priset i flera länder på Model 3. Inklusive Sverige, där den bakhjulsdrivna instegsversionen av Model 3 nu sjunker under halvmiljonen och kostar från 496.170 kronor. Det är en sänkning med 23.000 kronor jämfört med det tidigare priset.

Priset för storsäljaren Model Y förblir oförändrat. Den bakhjulsdrivna versionen börjar som tidigare på 554.170 kronor. I Tyskland infördes däremot nyligen möjligheten till nollränta vid köp av en Model Y Long Range eller Model Y Performance. I båda fallen handlar det om versioner som tillverkas i Teslas tyska fabrik utanför Berlin.

Även i USA och i Kina har Tesla sänkt priserna på sina bilar. I USA har också kostnaden för assistanspaketet Full Self Drive sänkts från 12.000 till 8.000 dollar. Sedan förra veckan går det också att abonnera på det för en månadsavgift på 99 dollar, jämfört med 199 dollar tidigare.

Under årets första kvartal minskade både tillverkning och leveranser för Tesla. Efter en tid av ständigt nya rekord var det något som stack ut. Det gjorde också gapet mellan antalet tillverkade och levererade bilar som med drygt 46.000 exemplar var större än de senaste kvartalen – och ett tecken på att Tesla har en del bilar i lagret att sälja av.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: