Ny designchef ska få Volkswagen att se ut som Volkswagen

Carl Undéhn

Carl Undéhn

10 feb 2023

Med lanseringen av de eldrivna ID-modellerna införde Volkswagen också ett nytt och mer rundat designspråk som gått igen i alla hittills visade modeller. Men formerna har mött på en del motstånd från den nya ledningen kring märkeschefen Thomas Schäfer.

Designchefen Jozef Kaban har därför fått lämna sin post. In kommer i stället Andreas Mindt från Bentley, som också ingår i Volkswagenkoncernen.

De som hoppats att kommande ID-modeller ska påminna om Bentleys lyxiga bilar kan sluta drömma. Den nye designchefens uppdrag är i stället att återgå till vad som kallas ”Volkswagens kärnvärden”.

Och de innebär enligt VW-chefen Thomas Schäfer ”mer skulptur, precision, mindre rundade former”, rapporterar branschtidningen Automobilwoche.

Dagens Tiguan ska få en eldriven efterföljare

Kort sagt: En Volkswagen ska se ut som en Volkswagen. Formspråket hos dagens ID-modeller skrotas inte helt, men det ska inte längre vara genomgående för alla eldrivna modeller. Med mer traditionella former hoppas Volkswagen också kunna locka andra kundgrupper.

Hur dessa elbilar kommer se ut kan vi få se med den elsuv som väntas lanseras som en ersättare till dagens Tiguan. Även klassiska Golf uppges komma i en ny, eldriven utgåva som ska anspela mer på utseendet hos versionen med förbränningsmotor.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: