Ny laddhybrid bland Porsches nya Panamera-modeller

Elias G. Lindström

Elias G. Lindström

5 okt 2020

2021 kommer Porsche med en uppdatering av den rådande generationen Panamera. Porsche Panamera 4S E-Hybrid får ett nytt, starkare batteri och andra uppgraderingar.

Den nya laddhybriden kommer med ett 27 procent starkare batteri jämfört med tidigare Panamera-hybrider, vilket därmed rymmer 17,9 kWh mot tidigare 14,1 kWh. Den förbättrade batterikapaciteten har kunnat uppnås genom ny teknologi och batteriets fysiska storlek blir alltså oförändrad. Batteriet kommer jobba tillsammans med en biturbo-V6:a på 2,9 liter för att producera 552 hästkrafter och ett vridmoment på 750 Nm. Dessutom har Porsche jobbat på chassit för att förbättra köregenskaper och komfort, enligt Vi bilägare, och körlägena har fått finjusteringar. 

Resultatet är att bilen når 100 km/h på 3,5 sekunder med hjälp av Launch Control-systemet. Det är nästan en hel sekund snabbare än den tidigare Panamera 4 E-Hybrid (utan S), som den även klår i toppfart: 298 km/h jämfört med tidigare 278 km/h. När det kommer till WLTP-räckvidd ska det nya batteriet, enligt Electrive, självt kunna bära bilen upp till 5,4 mil, en ökning med 30% från de tidigare hybriderna. Den nya Porsche Panamera 4S E-hybrid kan beställas redan idag och kommer vara tillgänglig hos återförsäljare i mitten av oktober.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!