Nya bilder visar MG:s eldrivna roadster

Carl Undéhn

Carl Undéhn

17 jan 2023

MG har tidigare visat upp Cyberster som är ett koncept på en tvåsitsig eldriven roadster med imponerande prestanda. 0-100 km/h ska klaras av på under tre sekunder och räckvidden över 80 mil.

Förra sommaren släpptes också en kort – och suddig – teaservideo på en bil med lambodörrar som hade en del likheter med konceptet. Något som tolkats som att MG siktar på att göra verklighet av Cyberster.

På den kinesiska twittertjänsten Weibo har det nu dykt upp bilder och lite mer information om MG Cyberster. På bilderna syns renderingar och en kamouflerad bil som i alla fall utseendemässigt ser ut att kryssa i alla förväntningar på vad som förväntas av en tvåsitsig sportbil.

Teaservideons lambodörrar ser däremot ut att ha ersatts av traditionella dörrar.

Uppgifterna har inte bekräftats, men enligt kinesiska medier ska MG Cyberster erbjudas med drivning på antingen bakhjulen eller alla fyra hjul. Det heter också att bilen kommer få så kallade cell to pack-batterier där cellerna monteras direkt i batteripaketet utan enskilda moduler. Det sparar plats och gör det möjligt att få in fler celler och alltså högre energidensitet på samma yta.

Modellen ska också använda sig av MG:s nya plattform för elbilar, MSP, som även ID.3-utmanaren MG4 använder.

Foto: Twitter

I samband med lanseringen av MG4 trycktes det framför allt på att den nya plattformen gör det möjligt att använda ett ovanligt platt batteripaket. Något som säkert kan komma till användning vid utvecklingen av en öppen, tvåsitsig sportbil.

MG ägs idag av kinesiska SAIC, som köpte rättigheterna till märket 2007. Med Roadstern ser det ut som att MG vill återkoppla till märkets arv som brittisk sportbilstillverkare.

På bilderna ser stora delar av insidan ut att vara klätt i läder. Förutom den stora, välvda skärmen bakom ratten ser det ut att finnas ytterligare en skärm i mittkonsolen, men också mer klassiska, fysiska knappar och reglage. Precis som i teaservideon från förra året syns också en avkapad ratt i yoke-stil.

Foto: Twitter

När MG lanserades i Sverige 2021 var det med elsuven MG ZS EV. Den steg snabbt i registreringsstatistiken, inte minst tack vare ett lågt pris på 339 900 kronor och möjligheten att privatleasa modellen för under 2 000 kronor i månaden.

Och även om Cyberster är en bil i en annan klass än MG ZS EV har det även här talats om ett konkurrenskraftigt pris.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: