Ford Focus Electric får ett större batteripaket. 2017 års modell ska förses med ett på 33,5 kWh, skriver Electrek. Räckvidden blir 115 miles (EPA), motsvarande 185 kilometer. Dessutom blir snabbladdare standardutrustning.

Den kommande modellen är alltså en klar förbättring jämfört med den nuvarande, som har en räckvidd på 76 miles, eller 122 kilometer, och ett batteripaket på 22 kWh. Och ingen snabbladdare. Inget har sagts om priset, men andra biltillverkare har lyckats med konststycket att öka batteristorleken utan att höja priset nämnvärt, så…

Men trots att bilen visades upp på förra veckans bilmässa i Los Angeles har Ford inte gjort mycket väsen av det hela. Electrek skriver att bilen till och med var ”nästan undangömd” i mässhallen.

Samtidigt bör det hända en hel del bakom kulisserna. För ett år sedan meddelande biltillverkaren att man investerar 4,5 miljarder dollar, drygt 40 miljarder kronor, i elbilsteknik. Dessutom är ambitionen att ha 13 modeller med elmotor på marknaden år 2020.