Annons:

Nytt koncept – då kommer Citroën C5 Aircross som elbil

Carl Undéhn

Carl Undéhn

14 okt 2024

Idag drar bilsalongen i Paris igång där vi kan räkna med en hel del nyheter från både europeiska och kinesiska tillverkare som är på plats. Däribland naturligtvis de franska märkena och nu har Citroën visat ett koncept på en ny generation av mellanklassuven C5 Aircross.

Konceptet mäter 4,65 meter på längden vilket ger den en decimeter längre än koncernsyskonet Peugeot E-3008 som den delar teknik med. För som flera andra nya elbilar från Stellantiskoncernen byggs också Citroën C5 Aircross med plattform STLA, som finns i fyra olika storlekar.

Här är det STLA Medium som gäller och Citroën lovar en räckvidd på upp till 68 mil på en laddning. Då med det större batteriet på 98 kWh som plattformen kan använda, utöver det har nuvarande modeller på STLA Medium också ett mindre batteri på 73 kWh som vi nog får se hos instegsversionen av Citroën C5 Aircross.

Enligt Citroënchefen Thierry Koskas kommer 95 procent av konceptet föras över till den färdiga versionen. Det innebär att märkets nästa elsuv får en mer avskalad och futuristisk kaross än den nuvarande generationen av modellen, som inte finns som helt eldriven.

Förutom löftet om 68 mils räckvidd avslöjade Citroën inga tekniska detaljer och vi fick heller inte se något av insidan. Nya Citroën C5 Aircross är planerad att lanseras i mitten på nästa år och kommer tillverkas i franska Rennes.

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons:
Annons: