Annons:

Nytt leasingerbjudande ska få fart på Zeekr X

Carl Undéhn

Carl Undéhn

12 jul 2024

Tillsammans med Volvo EX30 och Smart #1 utgör Zeekr X en del av trion av kompakta modeller som alla använder Geelykoncernens teknik med SEA-plattformen. De tre modellerna skiljer sig en del åt vad gäller storlek och utrustningen, men likheterna går ändå inte att bortse ifrån.

Storsäljaren i gänget har blivit Volvo EX30, som bidragit till att öka Volvos elbilsförsäljnig de senaste månaderna. Nu ser Zeekr ut att vilja utmana EX30 genom att lansera ett nytt leasingerbjudande.

För 3.995 kronor i månaden går det att privatllease en bakhjulsdriven Zeekr X Long Range om du skriver upp dig på 36 månader. Då ingår 1.500 mil körsträcka om året samt service, men inte försäkring och däck. Med ett batteri på 69 kWh har Zeekr X Long Range en räckvidd på 44,6 mil. Batteriet kan laddas med 150 kW för att fylla det från 10 till 80 procent på under en halvtimme och ombordladdaren är på 22 kW. Elmotorn på bakhjulen kommer med 272 hästkrafter.

Det kan jämföras med priserna för att privatleasa Volvo EX30, som börjar på 4.795 kronor per månaden. Då för instegsversionen med ett LFP-batteri på 51 kWh som ger bilen en räckvidd på 34,4 mil. Utöver det är Zeekr X något större än Volvo EX30.

Här kan ni läsa vår provkörning av Zeekr X.

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: