Nytt rykte kring ”iCar” – Ingenjör från Porsche ska ha värvats av Apple

Carl Undéhn

Carl Undéhn

2 feb 2021

Den senaste tiden har det kommit allt fler rykten och nyheter kring den väntande elbilen från Apple. Nyligen meddelade koreanska medier att Hyundai samarbetade med den amerikanske datortillverkaren – en uppgift som snabbt blev allt mer lös och till slut drogs tillbaka.

Nu kommer uppgifter från tyska Business Insider om att Manfred Harrer, tidigare ingenjör hos Porsche, har värvats av Apple. Under tiden hos Porsche ansågs han som en av företagets främsta chassikonstruktörer och ligger bland annat bakom Cayenne.

Historien blir ännu mer dold i dunkel av uppgiften att Manfred Harrer plötsligt ska ha tagit avsked från tidigare kollegor utan att säga varför.  

Uppgiften tyder på att Apple själva planerar att konstruera bilen som i folkmun ofta går under namnet ”iCar”. Apple själva talar om projektet som ”Titan” och det ska ha dragits igång av Apples chef Tim Cook.

Hittills finns det däremot få eller inga officiella uppgifter kring det. I kölvattnet av att FBI undersökte en tidigare medarbetare hos Apple läckte det ut obekräftade uppgifter om att 1 800 personer arbetade med projektet ”Titan”.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!