OKQ8 öppnar destinationsladdare i Göteborg och Malmö

Carl Undéhn

Carl Undéhn

22 mar 2023

I en gemensam satsning vill OKQ8 och energibolaget Skellefteå Kraft bygga vad som beskrivs som Sveriges största nätverk av snabbladdare. 2026 ska det finnas 800 laddpunkter med 150 kW på alla bemannade stationer från OKQ8.

Nu meddelar OKQ8 en ny satsning på laddinfrastruktur, men då med långsammare destinationsladdare. Tillsammans med företaget Steen & Strøm som driver 52 köpcentrum i Skandinavien ska det sättas upp 240 laddplatser. De fördelas med 60 laddplatser var i fyra köpcentrum i Sverige och Danmark.  

I Sverige handlar det om Allum i Göteborg och Emporia i Malmö. De 60 laddplatserna i Allum Köpcentrum väntas finnas på plats innan sommaren i år. Någon tidsplan för när laddarna i Emporia ska sättas upp nämns inte.

– Vi kan se att många elbilsägare efterfrågar laddplats i samband med shopping och parkering och därför känns det självklart för oss att vi nu kan gör det möjligt genom att installera supersnabbladdare vid två stora shoppinggallerior i både Göteborg och Malmö, säger Agnes Palinski som är kommunikationschef på OKQ8.

I båda fallen handlar det om 50 stycken AC-laddare på 22 kW och tio stycken DC-laddare med en effekt på 50 kW. Kostnaden för att ladda under shoppingbesöket har ännu inte meddelats.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!