Opel Grandland kommer som elsuv 2024

Carl Undéhn

Carl Undéhn

23 mar 2023

Från att ha varit ett av Sveriges vanligare bilmärken har Opel de senaste åren rasat i försäljningen. Förra året registrerades 2 732 bilar från Opel i Sverige, vilket var en minskning med 34 procent jämfört med året innan.

De eldrivna versionerna Opel Mokka och Opel Corsa ökade däremot förra året. I fallet Opel Mokka närapå fördubblades antalet registreringar till totalt 603 stycken.

Så kanske kan eldrift få fart på försäljningen av märket här i landet. Framförallt med en modell i det populära suvsegmentet, vilket också är på gång.

Opel har bekräftat att när nästa generation av suven Grandland lanseras 2024 kommer den erbjudas med eldrift. Det blir då den första av Opels modeller som använder Stellantiskoncernens nya elbilsplattform STLA.

Den finns i fyra olika versioner för elbilar i olika segment och för Opel Grandland är det STLA Medium som blir aktuell.

Opel har inte avslöjat några tekniska detaljer kring eldrivna Grandland. Men säkert är att den kommer dela teknik med elsuven e-3008 från koncernsyskonet Peugeot. Den ska lanseras redan i år, men inte heller för den har de tekniska detaljerna meddelats.

Peugeot lovar i alla fall 70 mils räckvidd och möjligheten att få e-3008 med dubbla elmotorer – något vi alltså förmodligen kommer kunna se även hos eldrivna Opel Grandland.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons:
Annons: