Patrik kör redan med Teslas nyhet – kapade ratten själv

Lotta Hedin

Lotta Hedin

28 jan 2021

I samband med den senaste kvartalsrapporten presenterade Tesla också en ny uppdatering av Model S och X. Den mest iögonfallande förändringen är den nya avkapade ratten, som skapat rubriker i biltidningar världen över.

Tesla Model S_Interior2021_Foto_Tesla

Men i norra Uppland rullar redan en Model X vars ratt har en slående likhet med de bilder som Tesla släppte i natt.

Foto: Peter Gunnars

Bilen tillhör Patrik Hast, och bilderna togs i september när Elbilen var på besök. Patrik har själv kapat ratten på sin Model X från 2016.

– Jag irriterade mig på att ratten skymde instrumenteringen bakom, och tänkte på en tidig rendering jag såg av Model 3 med en sådan ratt, säger han.

Foto: Peter Gunnars

Patrik Hast köpte en extra Teslaratt på en bilskrot i Vimmerby, och kapade den. Nu kör han med den ratten på sommarhalvåret, och med den vanliga runda ratten som satt i bilen från början på vintern.

– Den har rattvärme, därför byter jag till den på vintern. Men jag tänkte på det nu när jag bytte, att fan vad den skymmer.

Den platta ratten har annars bara fördelar, tycker Patrik.
– Första gången man ska sno runt på parkeringsplatsen greppar man luft, men det lär man sig snabbt. Jag hoppas att den verkligen kommer i bilarna nu, och att det inte bara stannar vid en renderad bild, som med Model 3.

Ratten är inte den enda anpassningen som Patrik Hast gjort på sin Model X. I Elbilen nummer 9 2020 finns ett reportage om hur han installerat en vanlig motorvärmare till batteriets kylvätska, och isolerat batteriets undersida – åtgärder som gett honom bättre räckvidd och bättre regenerering på vintern.

Foto: Peter Gunnars

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: