Peugeot e-208 uppdateras med längre räckvidd nästa år

Carl Undéhn

Carl Undéhn

27 sep 2022

Nästa år kommer Peugeot 308 med eldrift och då både som halvkombi och kombi. Trots ett förhållandevis litet batteri på 54 kWh lovas en räckvidd på 40 mil. Det ska bli möjligt genom en ny generation av batterier och en effektiv drivlina. Förbrukningen anges till låga 1,27 kWh per mil.

Nu får vi veta att även det mindre syskonet Peugeot e-208 kommer att uppdateras med samma effektiva teknik nästa år. Tack vare det ökar modellens räckvidd från dagens 36 mil till 40 mil.

Förbrukningen för den uppdaterade Peugot e-208 anges till 1,2 kWh per mil. För ännu mer effektivitet kommer nästa års modell med en värmepump kopplad till en sensor på vindrutan. Den ska bidra till en mer exakt styrning luften.

Bättre utväxling vid högre hastigheter på motorväg är ytterligare något som ska bidra till den ökade räckvidden.

Intressant för oss i Sverige är att Peugeot säger att effektiviseringen framförallt ska ge mer räckvidd vid kyliga förhållanden.

Det nya batteriet är som innan på 50 kWh brutto. Men nettokapaciteten höjs något från tidigare 46 till att nu vara 48,1 kWh. Även möjligheterna att ladda förblir oförändrade. Det betyder 7,4 kW med enfas som standard och möjligheten att välja till en trefasig ombordladdare på 11 kW.

Snabbladdning är möjligt med upp till 100 kW och då laddar Peugot e-208 från 20 till 80 procent på 25 minuter.

Med en ny elmotor höjs också effekten med 20 hästkrafter till 156 hästkrafter och ett vridmoment på 260 Nm. Något som enligt Peugeot ska göra e-208 ”ännu mer körglad”.

Om Peugot passar på att även ändra priset med lanseringen av nästa års modell är ännu oklart.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: