Peugeot förvandlar e-Rifter till en campingvan

Carl Undéhn

Carl Undéhn

15 jun 2022

Lagom till att semestertiderna närmar sig visar nu Peugeot en eldriven campervan. Grunden utgörs av e-Rifter L2, alltså versionen som mäter 4,75 meter på längden och 1,88 meter på höjden. Det handlar med andra ord om en campervan med begränsad plats.

Tyska Vanderer står för ombyggnationen och de har gjort sitt bästa för att utnyttja ytan på ett smart sätt. Köket går till exempel att få i en utdragbar variant som ger så mycket arbetsyta som möjligt på en liten plats.

Där går det att laga mat med både gas och en induktionsplatta samt en diskho med vatten från en 12-literstank.

Bredvid köket hittas också en liten loungehörna. När det är dags att sova fälls madrasserna ut ovanpå köksmodulerna och förvandlar i princip hela insidan till en sovsal – om än en liten sådan.  

Vanderer har också utrustat bilen med ett utfällbart tak där det hittas ytterligare två mindre sovplatser.

Enligt Peugeot och Vanderer ska den ombyggda versionen av e-Drifter vara anpassad för att kunna användas både till vardags i stan och för utflykter i naturen på semestern.

Utan laddmöjlighet vid slåtmålet går det tyvärr inte att ta sig så värst långt ut i naturen. e-Rifter har ett batteripaket på 50 kWh och en räckvidd på 28 mil enligt WLTP.

Men vid en campingplats går det att ladda batteriet fullt på 31 timmar genom ett vanligt vägguttag. Och e-Rifter klarar också snabbladdning med 100 kW som då laddar batteriet till 80 procent på en halvtimme.

Om Peugeot kommer erbjuda e-Rifter som campingvan även i Sverige och vad den då skulle kosta är ännu oklart.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!