Peugeot vill bli ledande på elbilar för den breda massan

Carl Undéhn

Carl Undéhn

18 jul 2024

Peugeot är mitt uppe i en stor satsning med en rad nya eldrivna modeller. Vi har redan provkört de båda aktuella elsuvarna E-3008 och E-5008 som nu kommer ut på marknaden. Och till skillnad från till exempel Mercedes, som nu vacklar kring de tidigare målen om att kasta ut förbränningsmotorn, håller Peugeot fast vid planen att endast sälja elbilar från 2030. I alla fall på den europeiska marknaden.
– Vårt mål är att bli det ledande mainstream-varumärket för elbilar i Europa, säger Peugeots chef Linda Jackson i en intervju med tyska Handelsblatt.

I dagsläget satsar Peugeot ändå på en strategi där de precis som BMW erbjuder sina modeller med olika drivlinor i form av eldrift, laddhybrid eller hybrid. Något som Peugeots chef Linda Jackson menar är en fördel av att märket ingår i jättekoncernen Stellantis.

– Jag tror att vi har en avgörande fördel hos Peugeot. Vi kan dra nytta av de koncerngemensamma Stellantis-plattformarna, som är lämpliga för flera drivlinor, säger hon.

Samtidigt konkurrerar Peugeot med koncernsyskon som Opel, Fiat och Citroën som alla genomför liknande satsningar på eldrift och till stor del riktar sig till samma kunder.

– Vi har 14 varumärken inom Stellantis och måste se till att alla dessa varumärken kompletterar varandra på ett bra sätt. Vi vill vinna kunder från andra grupper, inte konkurrera med varandra, säger hon och menar att Peugeot vill placera sig i den “övre mellanklassen”.

För att få fler att välja eldrift har Peugeot bland annat infört ”Peugeot Allure Care”, en garanti på 8 år eller 16.000 mil för bilens mekaniska och elektriska komponenter, utöver den redan gällande batterigarantin. Något som både ska göra det enklare för kunder att välja en elbil och vara ett bevis för att Peugeot litar på sin teknik.

Programmet finns ännu inte på den svenska marknaden, men ska rullas ut i hela Europa.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons:
Annons: