Planerar Cupra att lansera en elektrisk gaturacer?

Carl Undéhn

Carl Undéhn

26 aug 2021

Seat har lovat att lansera en ”urban elbil” 2025 som ska kosta 20 000 Euro, omkring 200 000 kronor. Fokus ska vara på stora volymer och Seats vd Wayne Griffiths säger att de har som målsättning att elektrifiera Spanien med modellen.

Från början verkade det som att modellen skulle lanseras under Seats prestandamärke Cupra. Men det var sedan inte längre lika säkert. Priserna på batterier är något som kommer avgöra om den mindre elbilen lanseras som Seat eller Cupra, menade Wayne Griffiths.

Nu meddelas i alla fall att Cupra ska visa upp konceptet UrbanRebel vid bilmässan IAA som snart börjar i München. Konceptet ska visa på det ”framtida designspråket” hos den kommande urbana elbilen.

Av teaserbilderna att döma ser det ut att handla om en riktig gaturacer. På den mörka bilden syns siluetten av en bil med en enorm bakspoiler smyckad med LED-belysning i kanterna.

En kort video visar också svepningar över karossen som ser ut att delvis utgöras av lysande mönster i fronten, på sidorna och vid bakpartiet.

Cupra skriver att racing är en del av deras DNA och därför väljer att presentera konceptet som just en racingbil.

Om konceptet är beviset för att bilen faktiskt lanseras som en Cupra är inte säkert. En möjlighet är att en enklare version säljs som Seat och att Cupra lanserar en version med mer prestanda – och förmodligen ett högre pris.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: