Polestar 2 BST 230 – prestandaversionen tillbaka i ny upplaga

Carl Undéhn

Carl Undéhn

21 mar 2023

Polestar var ju ursprungligen namnet på Volvos avdelning för tuning av standardbilar. Så att tillverkaren fortsätter på traditionen med prestandaversioner av sina egna modeller bygger vidare på traditionen.

Förra året fick vi se Polestar 2 BST Edition 270 med 476 hästkrafter, styvare fjädring, justerbara dämpare från Öhlins och en kaross som var sänkt med 25 millimeter. Toppfarten var 205 km/h och 0-100 km/h är avklarat på 4,4 sekunder.

Bilen byggdes endast i 270 exemplar – därav namnet.

Nu är det dags för en ny, ännu mer begränsad upplaga som får namnet Polestar 2 BST Edition 230 och alltså byggs i 230 exemplar.

Prestandan är densamma som förra BST Edition. Den här gången har Polestar i stället tagit chansen att prova nya färger och material. Om Polestar 2 BST Edition 230 även får det nya, större batteriet på 82 kWh som kan laddas med upp till 205 kW nämns inte, men är troligt.

– Begränsade upplagor som BST edition 230 ger oss möjligheten att utforska exteriörfärger, grafik och material på snabbare och mer kreativa sätt, säger Polestars vd Thomas Ingenlath.

Bilen går att få i en ny, grön färg kallad Nebula. Om det är för färgglatt går Polestar 2 BST Edition 230 även att i den svarta färgen Space.

Oavsett färg kan du sätta den rätta racingkänslan på bilen med tillvalet racingrand.

På insidan går stolarna att få klädda i materialet MicroSuede och delar av ratten med delvis återvunnet Nubukläder.

Polestar 2 BST Edition 230 går att beställa från och med idag, 21 mars, med ett pris från 925 000 kronor. Leverans är planerad till tredje kvartalet i år.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: