Polestar 2 får digital nyckel och fler funktioner i appen

Carl Undéhn

Carl Undéhn

4 maj 2021

Tidigare i år fick Polestar 2 möjligheten att ta emot uppdateringar over the air, OTA. Med det vill Polestar ständigt förbättra bilens mjukvara och funktioner. Ibland kan det innebära mindre förändringar som ägaren knappt märker. Men det är inte fallet med den senaste uppdateringen som bland annat gör det möjligt att använda sin mobiltelefon som digital nyckel.

– Polestar Digital Key är en av våra mest efterlängtade funktioner på grund av den ovärderliga smidigheten av att inte behöva bära med sig en fysisk nyckel, säger Polestars vd Thomas Ingenlath.

Efter att telefon och bil har parats ihop kan 18 bluetoothsensorer i och utanför bilen känna av var föraren – och framförallt telefonen – befinner sig. Genom det kan dörrar, bagagelucka eller laddluckan öppnas när du närmar dig. När det är dags att starta bilen känner sensorer på insidan av att föraren befinner sig där.

– Det är verkligen enkelt och integrerat som en traditionell nyckeltagg där du inte behöver hålla telefonen emot några sensorer eller öppna appen innan du använder det, säger Thomas Ingenlath.

Den senaste uppdatering innehåller även möjigheten att förvärma batteriet, något som enligt Polestar ska förbättra räckvidden. Dessutom går det nu att kolla batteriets status, starta klimatanläggningen och låsa bilen från appen.

Den uppdaterade funktionerna skickas automatiskt till de som redan har installerat appen i sin telefon. För att kunna använda dem krävs det att bilen har den senaste mjukvaran som har börjat att skickas ut.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: