Polestar lovar sportig framtid med nytt koncept

Carl Undéhn

Carl Undéhn

11 jul 2024

Polestar har gjort det till något av en tradition att visa upp koncept under den brittiska bilfestivalen Goodwood Festival of Speed. Idag startar 2024 års upplaga och Polestar är återigen på plats. Den här gången med en bredare uppställning produktionsbilar än tidigare då förutom Polestar 2 nu även Polestar 3 och Polestar 4 finns ute på marknaden. Våra intryck av de båda modellerna kan ni läsa om här och här. Utöver det visas också tillverkarens kommande roadster upp i form av Polestar 6 Concept. En bil som vi tidigare har kunnat kolla in på elbilsmässan eCarExpo i Stockholm.

Den stora stjärnan vid Goodwood är ändå världspremiären för Polestar Concept BST som kan beskrivas som en vidareutvecklad version av Polestar 6. Även här handlar det om en roadster, men med sportigare inslag som en splitter och luftintag i fronten, en annorlunda formad spoiler baktill, breddade hjulhus och stora 22-tumsfälgar. Det hela rundas av med en lackering i “klassisk motorsportsilver”, vilket nog passar bra vid en tillställning som Goodwood.

Syftet med Polestar Concept BST är enligt chefen Thomas Ingenlath att visa riktningen för märkets framtid.
– Den här bilen är en demonstration av hur långt vi kan ta vårt prestandavarumärke – Polestar på högsta volym om du så vill – och en demonstration av hur vi skulle kunna tillämpa BST-formeln på vårt modellutbud i framtiden, säger Thomas Ingenlath.

Under Goodwood, som pågår mellan 11 och 14 juli, kommer Polestar 6 även ta sig an den klassiska backen där. Upp för den 1,9 kilometer långa sträckan har Polestar tidigare visat bland annat ett koncept av Polestar 5.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!