Polestar ser ut att klara målet 50 000 bilar på ett år

Carl Undéhn

Carl Undéhn

2 jan 2023

Ännu har Polestar inte släppt de officiella siffrorna för helåret 2022. Men det ser ut som att de lyckats med målet att leverera 50 000 bilar. Kort innan nyårsafton twittrade chefen Thomas Ingenlath att december visat på “den högsta nivån någonsin” av leveranser och avslutade med “Uppdrag genomfört”.

Redan tidigare i december twittrade Polestars officiella konto att tillverkaren då har kommit upp i 45 000 levererade bilar. Nu ser det alltså ut som att Polestar lyckades få ut ytterligare minst 5 000 leveranser innan året var slut.

Polestar siktar på en kraftig expansion under de närmsta åren med en årlig leverans på 290 000 bilar redan om två år. För att lyckas med det har Polestar både noterats på den amerikanska Nasdaq-börsen och fick förra året ett lån på totalt 18 miljarder kronor från Volvo och ägaren Geely.

Polestars senate modell Polestar 3 presenterades i höstas och kommer ut i år. Den ska följas av den mindre elsuven Polestar 4 nästa år och sedanen Polestar 5 som planeras till 2025.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: