Polestar 2 utökas med nya versioner och får sänkt pris

Carl Undéhn

Carl Undéhn

13 apr 2021

Den som köpt en Polestar 2 har hittills inte behövt ligga vaken om nätterna och fundera mycket kring vilken version som bör väljas. Ett batteri på 78 kWh för 48 mils räckvidd, två elmotorer och fyrhjulsdrift med 408 hästkrafter vad var som stod till buds.

Men nu utökas modellen med två nya versioner där den billigaste får ett startpris från 489 000 kronor före miljöbonus. Även priset för versionen som tidigare erbjöds sänks till ett startpris på 589 000 kronor. Men det betyder också att utrustningspaket Plus och Pilot, som tidigare varit standard, nu måste köpas som tillval.

Polestar 2 erbjuds nu med både en eller två elmotorer samt med två batteristorlekar på antingen 78 kWh eller 64 kWh.

Som tidigare finns den med ett batteripaket på 78 kWh och så kallad Long Range Dual Motor med fyrhjulsdrift. Nytt är att Polestar 2 nu erbjuds med endast en elmotor, Long Range Single Motor, och framhjulsdrift med startpris på 539 000 kronor. Effekten sänks då från 408 till 231 hästkrafter, men räckvidden uppges öka från 48 till 54 mil, enligt WLTP.

Som instegsversion finns även versionen med ett batteripaket på 64 kWh som också den har en elmotor för framhjulsdrift och en något lägre effekt på 224 hästkrafter. Räckvidden ska vara 44 mil och priset börjar på 489 000 kronor.

– Lanseringsversionen satte ett stabilt fundament för Polestar 2 och nu utökar vi utbudet med ytterligare versioner – där var och en behåller sin unika design, premiumkänsla och underhållande körupplevelse, säger Polestars vd Thomas Ingenlath i ett pressmeddelande.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!