Polestars roadsterkoncept blir verklighet som Polestar 6

Carl Undéhn

Carl Undéhn

16 aug 2022

Polestar är ett märke som redan har gjort det till något av en tradition att göra verklighet av konceptbilar. För efter att Precept ska bli Polestar 5 meddelas nu att även konceptet Polestar 02 ska bli produktionsbil som Polestar 6 med lansering 2026. 

Konceptet på en eldriven tvåsitsig roadster visades upp i våras och hade offentlig Europapremiär på elbilsmässan eCarExpo i Stockholm under valborgshelgen. 

Polestarchefen Thomas Ingenlath har i intervjuer sagt att han verkligen vill få ut bilen i produktion – vilket nu alltså blir fallet.

-Efter den överväldigande responsen från konsumenter och media, tog vi beslutet att sätta denna fantastiska roadster i produktion och jag är otroligt glad över att den ska bli verklighet,  säger Polestars chef Thomas Ingenlath. 

Precis som den kommande sedanen Polestar 5 ska roadstern använda sig av Polestars egenutvecklade plattform uppbyggd av epoxylimmat aluminium. Det ska både sänka vikten och göra bilen mer styv för bättre vägegenskaper.

Också drivlinan ska hämtas från Polestar 5. Det betyder två elmotorer med en total effekt på hela 884 hästkrafter och ett vridmoment på 900 Nm. 

Toppfarten anges till 250 km/h och 0-100 km/h ska vara avklarat på 3,2 sekunder. 

Därmed riktar Polestar in sig på kunder av prestandabilar som Porsche, vilket också är en grupp som flera gånger nämnts som märkets framtida kunder. 

Med ett 800-voltssystem kommer både Polestar 5 och 6 dessutom kunna ladda betydligt snabbare än de 150 kW som dagens Polestar 2 klarar. 

Den som fallit för den stiliga ljusblåa lacken och de speciella fälgarna hos konceptet får vara snabb med att lägga en beställning. Även om lanseringen ännu är några år bort meddelas redan nu att det ska tillverkas 500 exemplar i just den färgen som får namnet ”Polestar 6 LA Concept Edition”. 

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: