Polestars VD efter återkallelsen: ”Jag ber om ursäkt”

Lotta Hedin

Lotta Hedin

5 okt 2020

I fredags stod det klart att Polestar återkallar samtliga Polestar 2-bilar, på grund av ett mjukvarufel som i flera fall resulterat i att framdrivningen fallerat.

– Det är givetvis mycket säkerhetskritiskt och det är därför vi gör den här återkallelsen, sa Polestars kommunikationschef Brent Ellis till Dagens Industri, som var först med att rapportera om återkallelsen.

Ellis underströk dock att det inte skett några olyckor eller personskador på grund av felet.

Sammanlagt ska cirka 2 200 bilar återkallas, varav omkring 600 finns i Sverige.

Nära 900 Polestar 2 finns registrerade i Sverige, men många köpare har inte fått sina bilar levererade som utlovat. Förklaringen om varför har fram tills nu varit knapphändig från Polestar.

Under söndagen publicerade  Polestars VD Thomas Ingenlath ett inlägg i den svenska Polestar 2-gruppen på Facebook, där han ber om ursäkt för att företaget inte varit tillräckligt transparenta om de försenade leveranserna av bilarna, och funktioner som inte funnits tillgängliga från början i de bilar som levererats.

Thomas Ingenlath kommenterar också återkallelsen, och skriver att en programuppdatering kommer lösa säkerhetsproblemet med att framdrivningen riskerar att plötsligt sluta fungera.

– De drabbade kunderna har informerats om problemet och lösningen och får hjälp med att göra den nödvändiga servicebokningen så snart som möjligt. Din säkerhet är viktigast, skriver Thomas Ingenlath.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!