Polisen misstänker brott när elbilar brann i Malmö

Elias G. Lindström

Elias G. Lindström

20 okt 2020

Foto: Mikael Nilsson, SVT

Strax efter 01 natten mellan måndag och tisdag kom ett larm om en brand vid Teslas servicecenter i Malmö. Det ska ha rört sig om sju elbilar som brunnit på parkeringen, rapporterar SVT Nyheter.

De brinnande bilarna var utspridda på en yta på 300-400 kvadratmeter och genom ett samarbete mellan tre brandstationer lyckades branden hindras att spridas till lokalen.

“Vi har koncentrerat oss på de bilar som låg närmast byggnaden för att minska risken för spridning till lokalen. När vi lyckades dämpa branden, kunde vi släcka de övriga bilbränderna” säger Magnus Köhlin, räddningsledare på Räddningstjänsten Syd, till SVT Nyheter.

Ett så kallad VMA – Viktigt meddelande till allmänheten – gick ut i området som varnade om branden. Köhlin säger dessutom att räddningspersonalen fick vara särskilt försiktig med att inte andas in röken då det rörde sig om brinnande bilbatterier. Ingen person har skadats.

Brandorsaken är ännu okänd, men den misstänks vara anlagd. Polisen har gjort en brottsplatsundersökning. Conny Strömberg vid polisen säger till SVT att det har upprättats en anmälan om grov skadegörelse genom brand.

Film från Sydsvenskan:


Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!