Porsche har tillverkat 100 000 Taycan

Carl Undéhn

Carl Undéhn

8 nov 2022

Med sin eldrivna modell Taycan lyckades Porsche bra redan vid första försöket. Taycan finns idag i flera versioner och med olika karosser, så att tala om en den som en modell är kanske lite missvisande.

Men om vi ändå väljer att göra det kan Porsche nu fira att de har tillverkat 100 000 exemplar av modellen.

– Vi är mycket nöjda med att ha nått denna milstolpe i produktion så snabbt trots den senaste tidens utmaningar i form av bristen på halvledare och den instabila situationen med corona, säger Kevin Giek som leder arbetet med Taycan-serien hos Porsche.

Porsche passar också på att meddela att flera ägare av Taycan har kört betydligt mer än 100 000 kilometer med sina bilar. Som exempel lyfter de fram en fransk ägare av Taycan 4S med en mätarställning på 188 119 kilometer. En anställd hos Porsche ska ha kört ännu längre med sin tjänstebil. Mätaren i hans Taycan Turbo står på 134 911 km.

Om det där med ”911” är en slump eller inte framgår inte.

Taycan lanserades i september 2019, då som fyradörras sedan i versionerna Turbo med 680 hästkrafter eller Turbo S med 761 hästkrafter.

Sedan dess har utbudet utökats med bland annat versionerna 4S med 530 hästkrafter, GTS med 598 hästkrafter samt den bakhjulsdrivna instegsversionen som endast heter Taycan och kommer med 408 hästkrafter.

Sedanen har också fått sällskap av kombiversionerna – eller ”shooting brake” – Cross Turismo med lite skyddande plast på karossen samt Sport Turismo som ska kombinera sedanens körkänsla med det praktiska hos en kombikaross.  

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: