Presskille från VW kör 3 500 mil genom 20 länder med campingutrustad ID. Buzz

Carl Undéhn

Carl Undéhn

25 nov 2022

Det dröjer till 2025 innan Volkswagens ID. Buzz kommer i campingutförandet som ID. California. Innan dess ska den idag femsitsiga minibussen även komma i ett förlängt utförande med plats för sju.

Om det även kommer versioner med större batteri än dagens på 77 kWh som ger 42 mils räckvidd återstår att se. Att det går att köra på långsemester med den aktuella versionen av ID. Buzz vill Volkswagen nu visa på med en kampanj.

Christian Schlüter, anställd vid pressavdelningen hos Volkswagens nyttofordon, har tagit en ID. Buzz på en resa över 3 500 mil och besökt 20 länder. På vägen stannar han till hos personer som är mer eller mindre besatta av Folkabussen – både den klassiska och nya med eldrift.

Första stoppet gjordes hos en schweizisk familj som äger flera klassiska folkabussar och har VW-loggan ingraverad i sina vigselringar.

Christian Schlüter säger att tanken med kampanjen är att köra en ID. Buzz precis som han hade gjort med en fossildriven folkabuss.

– Utan planering och genom att sova i bussen, säger han.

Av de 104 dagar han varit ute och kört tillbringades 87 nätter sovandes i bussen. För att göra det lite enklare har bussen han kör utrustats med boxsystemet från tillverkaren Ququq som förvandlar ID. Buzz till en campingbuss redan idag. I boxarna, som placeras i bagaget, hittas ett campingkök, ett utdragbart bord, tio liter färskvatten samt en säng som läggs över de fällda sätena.

Resan har passerat de flesta väst- och centraleuruopeiska länder, inklusive Sverige, samt USA.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: