Prestandaversion av ID.3 kommer nästa år

Carl Undéhn

Carl Undéhn

9 maj 2022

Med beteckningen GTX tar Volkswagen in emblemet GTI i en elektrisk framtid. Först ut var ID.4 GTX som kommer med fyrhjulsdrift, 299 hästkrafter en tuffare kaross. Den har sedan följts av ID.5 GTX.

Men då emblemet GTI först såg dagens ljus på Volkswagen Golf 1976 har många väntat sig en ID.3 GTX. ID.3 är på vissa sätt en andlig efterföljare till Golf och redan förra året visades konceptet ID.X upp.

Kort senare bekräftades att konceptet ska mynna ut i en ID.3 GTX. Nu rapporterar brittiska Auto Express att Volkswagen har bekräftat att prestandaversionen av ID.3 kommer nästa år.

– Självklart går det framåt med projektet, citerar tidningen Martin Hube som är talesperson för produkter hos Volkswagen.

ID.3 GTX ska då lanseras i och med att ID.3 får en facelift nästa år. Modellen har fått viss kritik för plastig inredning. Hur det och eventuella detaljer på utsidan kommer att ändras med en facelift framgår inte.  

När Volkswagenchefen Ralf Brandstätter förra året visade upp konceptet ID.X handlade det om en ombyggd ID.3 som fått sin drivlina från ID.4 GTX. Bilen uppgavs klara 0–100 km/h på 5,3 sekunder och tack vare mindre formatet steg hästkrafterna till 333, jämfört med 299 hos ID.4 GTX och ID.5 GTX.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!