Priset klart för att ladda hos OKQ8

Carl Undéhn

Carl Undéhn

7 dec 2021

Skellefteå Kraft och OKQ8 har gått samman för att bygga vad de beskriver som Sveriges största nätverk av snabbladdare. 2026 ska det finnas 800 laddpunkter med 150 kW på alla bemannade stationer från OKQ8.

De första tre snabbladdarna med totalt sex laddpunkter på 150 kW öppnar i Örebro den 8:e december och nu får vi också veta att priset landar på 5,99 kronor per kWh.

Sedan tidigare vet vi också att det inte behövs några särskilda taggar eller kort för att ladda. Istället går det att betala med vanligt betalkort, med appen från OKQ8 eller deras egna betalkort. 

Senare i vinter ska snabbladdare öppna på ytterligare åtta mackar i bland annat Kungsbacka, Trelleborg och Upplands Väsby. Under nästa år ska 30 platser tillkomma. 

Priset blir alltså lägre än till exempel hos nätverket Ionity där det kostar 8,70 kronor per kWh. Priset där sänks däremot om du har ett abonnemang, vilket flera biltillverkare erbjuder. 

Till exempel kan den som har en elbil från Volkswagen ladda för 3,40 kronor per kWh mot en månadsavgift på 199 kronor. Sedan hösten kan även de som äger en elbil som inte ingår i nätverket Ionity teckna ett abonnemang för 190 kronor i månaden för att ladda för 3,50 kronor per kWh. Tjänsten kommer däremot med en bindningstid på ett år. 

Hos Tesla går det att ladda för 3,62 kronor per kWh vilket alltså är ännu billigare även efter prishöjningen vid deras Superchargers i början av året. Men där kan endast de som köpt Tesla ladda. När det blir möjligt även för andra i Sverige att ladda på Superchargers och vad det kommer kosta är ännu oklart. 

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: