Priset pressas på Polestar 3 – billigare version kommer

Carl Undéhn

Carl Undéhn

16 maj 2024

Efter en försening orsakad av mjukvarustrul är det snart till slut dags att dra igång leveranserna av Polestar 3. Bilen har gått att beställa ända sedan hösten 2022 och kostar från 960.000 kronor. Det handlar då om Polestar 3 Long range Dual motor som alltså kommer med fyrhjulsdrift från dubbla elmotorer och 489 hästkrafter.

Med ett utgångspris på sämre en miljon kommer Polestar 3 knappast bli en volymmodell. Och att få upp volymerna är något Polestar måste lyckas med. Med 54.600 sålds bilar förra året nådde tillverkaren inte upp till det egna, redan sänkta försäljningsmålet på 60.000 bilar.

Nu meddelas att en billigare version av Polestar 3 är planerad att lanseras i slutet av i år. Den kommer bli bakhjulsdriven och alltså ha endast en elmotor. Då det ska handla om samma bakre motor som hos Polestar 3 Long range Dual motor kan vi räkna med att den bakhjulsdrivna versionen får 241 hästkrafter.

Batteristorleken uppges förbi oförändrad, alltså ett stort batteri på 111 kWh som hos den fyrhjulsdrivna versionen ger en räckvidd på 61 mil. Hur mycket lägre priset blir har ännu inte avslöjats.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: