Annons:

Räckviddsrekord för VW ID.7 – så långt kördes på en laddning

Carl Undéhn

Carl Undéhn

2 okt 2024

I somras presenterades Volkswagen ID.7 i utförandet Pro S. Med det kommer ett större batteri än tidigare på 86 kWh som gör att ID.7 får den från början lovade räckvidden på 70 mil. Eller officiellt 70,9 mil på en laddning, för att vara exakt.

Men med rätt teknik går det att ta sig bra mycket längre än så med ID.7 Pro S. Volkswagen i Schweiz har varit ute och långkört bilen och lyckades då ta sig 79,4 mil på en laddning. Då hade bilen lvar en räckvidd på 2 kilometer, enligt färddatorn.

Trots det nya räckviddsrekordet tog de sig inte särskilt långt, för resan genomfördes i en loop på drygt 8 mil kring staden Zug.Tanken med det var att hitta en sträcka med stadskörning, landsvägar med höjdskillnader samt motorväg.

Rekordet genomfördes genom att åtta olika förare körde bilen under två dagar. Deltagarna fick experthjälp av föraren Felix Golf som redan tidigare satt räckviddsrekord med bland annat ID.3. Vilka tips han bjöd på för att lyckas köra de nästan 80 milen på en laddning avslöjas inte.

Men det hr uppenbarligen gett resultat. Den genomsnittliga förbrukningen landade på låga 1,03 kWh per mil, vilket kan jämföras med den officiella förbrukningen hos ID.7 som med svensk standardutrustning är 1,42 kWh per mil.

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: