Renault ökar målen för elektrifiering

Carl Undéhn

Carl Undéhn

26 apr 2021

Franska Renault lägger i en högre växel vad gäller elektrifieringen av sina modeller. Det meddelade chefen Luca de Meo under en bolagsstämma enligt branschtidningen Automobilwoche. Under den lade Renault-chefen även fram nya konkreta mål. Till 2025 ska 65 procent av personbilarna vara elektrifierade, fem år senare ska siffran stiga till 90 procent.

Ordet som används är ändå ”elektrifierade”, vilket alltså inte nödvändigtvis betyder rena elbilar utan modeller med någon form av eldrift.  Luca de Meo vill göra Renault till Europas ledande biltillverkare när det kommer till elektrifiering.

Tidigare har sagts att Renault ska lansera sju rena elbilar fram till 2025, vilket är hälften av alla planerade modeller. Senare i år ska modellen Mégane eVision börja produceras, en modell som vi hittills endast konceptstudier på.

Det meddelades också att Renault lägger ned utvecklingen av sina egna dieselmotorer, en generation som Luca de Meo kallade för ”den sista”. Till 2030 vill Renault minska utsläppen från personbilar med 65 procent. Till 2040 ska företagets europeiska verksamhet vara koldioxidfritt, till 2050 hela den globala verksamheten.

Besluten ligger i linje med den nya strategin ”Renaulution”, som presenterades i början av året. Den innefattar allt från en ökad elektrifiering till höjda vinstmarginaler genom att bli ett mer nischat märke.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: