Renault släpper priserna för Mégane E-Tech – lansering i vår

Carl Undéhn

Carl Undéhn

16 dec 2021

Renaults nya eldrivna crossover Mégane E-Tech firade Sverigepremiär på elbilsmässan eCar Expo i Göteborg för några veckor sedan.

Då fanns ännu inga svenska priser för modellen – men nu har de släppts.

Mégane E-Tech erbjuds med två olika batteripaket. Med det mindre på 40 kWh får du en Mégane med 130 hästkrafter och en räckvidd på 30 mil med ett startpris från 403 900 kronor.

Med det större batteripaketet på 60 kWh har bilen en effekt på 220 hästkrafter och kan ta sig 45 mil på en laddning. För det får du lägga 50 000 kronor mer och startpriset börjar alltså på 453 900 kronor.

Med det mindre batteripaketet går det att snabbladda med endast 85 kW, men det större klarar 130 kW. Ombordladdaren är i båda fallen 22 kW för hemmaladdning

Den som vill kan även privatleasa Mégane E-Tech med det mindre batteriet för 2 790 kronor, men då vill Renault också ha en förskottsbetalning på 24 000 kronor. Utan den blir leasingkostnaden 3 490 kronor i månaden.

Med det större batteriet och en förskottsbetalning på 24 000 kronor blir månadskostnaden 4 090 kronor per månad och utan förskottsbetalning 4 790 kronor.

Utöver det kommer Mégane med de tre olika utrustningspaketen Equilibre, Techno och Iconic. Värmepump är standard hos alla versioner och redan i paketet Equilibre – franska för balans – finns autobroms, trötthetsvarnare, rattvärme, lane assist, backkamera och igenkänning av skyltar.

Med utrustningspaketet Techno – franska för techno – får du bland annat större fälgar på 20 i stället för 18 tum, Alcantaraklädsel på instrumentpanel och dörrar, trådlös laddning av mobilen och dynamiska strålkastare.

Med paketet Iconic tillkommer även lädersäten med massagefunktion, guldfärgade detaljer och parkeringsassistent.

Mégane E-Tech lanseras under våren och Renault börjar ta emot beställningar under första kvartalet 2022.      

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!