Tesla Model 3 kan beställas från och med den 31 mars.

Så får man en Model 3 för 200 000

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

28 jul 2017

I natt är det dags för Elon Musk att presentera Model 3 på riktigt, med alla specifikationer. Och Kalifornienbor som har beställt ett exemplar har dubbel anledning att fira – såvida de inte jobbar på Tesla och hoppas på att tjäna en extra hacka.

Teslaanställda och kunder som är beredda att hämta sin bil från fabriken i Fremont – något som förstås är mycket lättare om man bor i närheten, det vill säga i Kalifornien – har förtur. Dessutom har delstaten nu meddelat att modellen har hamnat på listan över bilar som berättigar till miljöbonus. Detta innebär att nettopriset för en Model 3 blir 25 000 dollar i Kalifornien, skriver Electrek. 200 000 kronor för en elbil… Dessutom en Tesla… Det känns som om Model 3-ägare i Kalifornien kommer att bli nöjda i kväll, till och med om infotainmentplattan skulle visa sig vara en svart tavla i miniatyrformat med tillhörande krita.

Antalet förbeställningar bevisar att modellen kommer att bli mycket populär och trots att Tesla nu börjar sätta i gång tillverkningen på allvar lär det dröja innan alla som har beställt en bil får den levererad. Då finns förstås en annan möjlighet: Man kan köpa en Model 3 på ”svarta marknaden”. Något som Elon Musk förstås har förutsett. Teslaanställda som har bilar ska i alla fall inte vara inblandade i sådana affärer. Teslarati rapporterar att de har fått ett brev som klargör att de är förbjudna att sälja vidare sina Model 3 för mer än de själva har betalat.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: