Annons:

Så många elbilar har Mercedes sålt hittills i år

Carl Undéhn

Carl Undéhn

10 okt 2024

För några veckor sedan gick Mercedes ut och sänkte förväntan inför presentationen av siffrorna för årets tredje kvartal. Den tyska tillverkarens strategi att satsa på ännu mer lyx ser inte ut att ha gått som väntat och Mercedes antydde att vinsten under 2024 kan bli lägre än väntat.

När försäljningen under det tredje kvartalet nu presenteras visar de att Mercedes lyckades sälja totalt 594.600 person- och transportbilar mellan juli och september. Av dem var 503.600 personbilar, vilket är jämförbart med samma tidsperiod året innan och en liten ökning på 1 procent jämfört med föregående kvartal.

Sämre gick det med försäljningen av eldrivna modeller. Den totala försäljningen uppgick till 46.900 exemplar, varav 42.500 av dem var personbilar. Det innebär en minskning på 16 procent för de eldrivna transportbilarna och 31 procent för eldrivna personbilar, jämfört med det tredje kvartalet förra året. Hittills i år har Mercedes sålt totalt 148.500 eldrivna modeller och av dem är 135.900 personbilar.

“En generellt lägre konsumtion, särskilt av lyxvaror, och fortsatta rabatter, främst inom elbilssegmentet, påverkade försäljningen i Kina”, skriver Mercedes.

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!